Wat doen woorden met jou?

Weet jij eigenlijk wat woorden met jou doen? Als iemand jou een compliment geeft, wat voor gevoel geeft dat jou? Als iemand nou echt iets lelijks tegen jou zegt of raar tegen je doet, wat voor effect heeft dat op jou? Een compliment geeft vaak een goed gevoel terwijl iets naars een vervelend gevoel bij je achterlaat. Dat fijne gevoel of juist dat nare gevoel wordt gecreëerd door een externe factor, de ander die het tegen jou zegt. Jij hebt vaak geen invloed op wat mensen tegen je zeggen maar jij hebt wel invloed op wat jij met die woorden doet.

Heb jij wel eens nagedacht over wat jouw eigen gedachten met jou doen? Wat doen woorden of zinnen als; ik mag er niet zijn, ik bent niet goed genoeg, ik ben lelijk, niemand houdt van mij, ik kan niks. Of ik kan dit, ik ben goed genoeg, ik zie er mooi uit, ik houd van mijzelf…

Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft een bijzonder onderzoek gedaan. Hij heeft onderzocht hoe water reageert op woorden, foto’s en muziek. Het resultaat is verbluffend. Bij woorden zoals ‘liefde’ en ‘dankbaarheid’ ontstaan er mooie kristallen in het water. Bij woorden als ‘haat’ en ‘ik ga je vermoorden’ krijgt het water een andere kleur en ontstaan er raar vormen in. Als je dan bedenkt dat ons lichaam voor het overgrote deel uit water bestaat, dan kan jij wel raden wat de woorden die jij tegen jezelf zegt met jou doen.

Denk even met mij mee, hoe zien jouw kristallen er uit? De volgende keer dat jij jezelf betrapt op negatieve gedachten, denk dan aan wat het met jou doet en denk aan de kristallen. Die wil jij toch zo mooi mogelijk houden voor jezelf….. gewoon omdat jij het verdient!

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Dr. Masuru Emoto een boek geschreven: The Hidden Messages in Water.                       Bekijk zeker dit filmpje over dit onderzoek: