Unleash your inner Sasha Fierce

Als je bedenkt, dat slechts 7% van wat wij met woorden zeggen blijft hangen bij de ander, dan kan ik mij voorstellen dat je denkt “en wat is dan de overige 93%?”. De overige 93% heeft te maken met je stemgebruik en lichaamshouding; ook wel de non verbale communicatie genoemd.

Hoe zorg jij er nou voor dat wanneer je indruk wilt maken of het verschil wilt maken in een gesprek jij opvalt? Het antwoord is vrij simpel. Zorg ervoor dat je verbale en non verbale communicatie in een lijn met elkaar staan en elkaar versterken. De komende 3 tips helpen mij als ik voor een groep moet spreken of een belangrijk gesprek ga voeren.

#1 Powerstate: zorg ervoor dat je in de powerstate komt, haal de Sasha Fierce (alterego van Beyonce) in jezelf naar boven. Je  eigen Sasha Fierce naar boven halen doe je als volgt: Denk eens terug aan een moment of een situatie waarin jij helemaal in je kracht stond, dat jij iets deed waarin jij super succesvol was, waarin alles leek te gaan zoals het moest gaan. Het kan iets op je werk zijn maar het kan natuurlijk ook zeker iets buiten je werk. Kijk in gedachten naar hoe jij erbij stond en wat jij precies deed en voelde op het moment dat jij daar he-le-maal on point bent. Probeer helemaal in dat gevoel van toen te kruipen en schrijf dit voor jezelf op.

Als je dit hebt gedaan, dan heb jij je powerstate ervaring beleefd en heb jij je eigen Sasha Fierce in actie gezien. Hiermee heb je een stukje bewustwording gecreëerd van hoe jij erbij stond, wat jij deed en wat er allemaal op dat moment goed ging. En nu denk jij misschien oke leuk en nu?!? Nou, ik zou zeggen gebruik deze kennis en gebruik je eigen Sasha Fierce als je haar de volgende keer nodig hebt. Dus voor een presentatie of een belangrijk gesprek ga je even terug naar de powerstate en kruip in de huid van je eigen Sasha Fierce.

# 2: Voorbereiden voorbereiden, voorbereiden… ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Alles valt en staat met de voorbereiding! Denk jij dat onze Queen B (Beyonce) zomaar het podium op gaat en gaat zingen en dansen? Juist ja, daar zitten dagen, weken en soms maanden van voorbereiding in. En jij verwacht waarschijnlijk van jezelf dat je de Mount Everest kunt beklimmen zonder te trainen. Voorbereiding is een must! Zorg ervoor dat je een duidelijk doel voor ogen hebt voordat je het gesprek in gaat. Dus wat wil jij na het gesprek bereikt hebben? Denk hier goed over na en speel het gesprek een paar keer in je hoofd met verschillende scenario’s door. En dit geldt natuurlijk ook voor een presentatie. Gun jezelf een moment en zie jezelf in gedachten zitten/staan in het gesprek en speel het gewenste scenario na in je hoofd.

#3: Poweroutfit: Zorg ervoor dat je outfit he-le-maal jij is, dat wanneer je in de spiegel kijkt, jij denkt OMG wat zie ik er goed uit. Ga voor je kast staan of denk terug aan het eerdere Sasha Fierce moment, wat had je toen aan? Ik geloof namelijk, en dat is het fundament van de Life&Style coach, dat jij over heel veel skills kan beschikken maar als je niet lekker in jasje zit dit toch minder tot uiting komt. Dus, wat is jouw poweroutfit? Om jullie een voorzetje te geven deel ik hier een van mijn poweroutfit insights. Mijn powerstate komt echt naar boven als ik schoenen met hoge hakken aan heb. De kracht die ik voel als ik hoge hakken aan heb is zoveel groter dan als ik op platte schoenen sta. Begrijp me niet verkeerd ik draag ook zeker platte schoenen maar als ik echt moet knallen dan zijn mijn hoge hakken mijn partner in crime. Wat is jou poweroutfit?

No Comments

Leave a Reply