Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!

Er gaat niets boven dankbaarheid, het is een ongekend gevoel dat je ontzettend gelukkig maakt. Hoe vaker jij je dankbaar voelt, des te gelukkiger jij bent. Toch sta je waarschijnlijk niet vaak (genoeg) stil bij de dingen waar jij dankbaar voor bent. Vaak zijn wij druk met het najagen van een succesvol leven waarin wij alleen maar meer en meer willen. Soms zijn we daar zo op gefocust dat we niet beseffen dat we al heel veel hebben om dankbaar voor te zijn. Wij zien dingen die we al hebben als vanzelfsprekend waardoor wij ons eigenlijk steeds ongelukkiger voelen. Herken jij dit? Vind jij het leven wat jij hebt vanzelfsprekend of ben jij dankbaar voor wat jij hebt bereikt? Het leven is namelijk niet zo vanzelfsprekend….

Voorheen vond ik alles wat ik had bereikt in mijn leven vanzelfsprekend. Ik wilde altijd meer en was eigenlijk nooit tevreden. Als ik op vakantie was, dan was ik bezig met het boeken van de volgende vakantie. Als ik een uitzonderlijke prestatie op mijn werk had neergezet vond ik het niet uitzonderlijk. Als ik een dure tas voor mijzelf had gekocht of had gekregen was ik bezig met de volgende tas. Ik hoopte altijd dat er iets magisch zou gebeuren als ik iets had bereikt maar het gebeurde niet. Ik voelde me eigenlijk alleen maar ongelukkiger. Zoals je leest, vond ik het allemaal vanzelfsprekend en niet waardevol. Totdat ik besefte dat ik best uitzonderlijke dingen had bereikt op jonge leeftijd. En in het kader van het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen, ben ik mijn slingers gaan ophangen.

Om in de feeststemming te komen deel ik hier met jou de 4 slingers/ballonnen die ervoor zorgen dat jij meer dankbaarheid voelt en dus gelukkiger bent!

Leef in het moment (nu) 

Als je leuke dingen op de planning hebt, ga dan ook op in het moment en wees niet bezig met morgen. Geniet van wat je nu hebt en wees dankbaar dat je het moment hebt. Als je op vakantie gaat en je gaat een aantal bestemmingen bezoeken. Geniet dan van het moment dat je ergens bent en denk niet vooruit naar je volgende bestemming. Leef in de dag en kijk niet te ver vooruit. Ook in het dagelijks leven, kan je leven in de dag, dit doe ik ook. Ik weet niet wat er morgen op de agenda staat, dat zie ik vanavond wel.

Vier je successen

Als je een promotie hebt behaald of een opleiding hebt afgerond of eindelijk de baan hebt gekregen waar je zo hard voor hebt gewerkt, vier het dan! Sta stil bij het behalen van je successen en zie het niet als iets vanzelfsprekend. Ik was 22 toen ik afstudeerde, had een fijne relatie, kreeg meteen een goede baan, kocht een huis, deed alleen maar leuke dingen maar voelde me niet bepaald gelukkig. Ik beschouwde dit soort grote dingen als heel gewoon. Nu ik mijn successen vier en er dankbaar voor ben voel ik me veel gelukkiger. Als jij niet stil staat bij je successen en ze ook niet waardeert, dan doet ook niemand anders het voor je.

Haal iets positiefs uit een negatieve gebeurtenis 

Het leven is niet alleen maar mooi, er gebeuren ook hele nare dingen. Probeer toch iets goeds uit de gebeurtenissen mee te nemen. Het afgelopen jaar heb ik vrij kort op elkaar afscheid moeten nemen van twee dierbaren. Dit was zo een verdrietige tijd en wij voelen het verdriet nog dagelijks. Wat zo mooi is, is dat wij als familie zo hecht met elkaar deze moeilijke momenten hebben beleefd en onze band nu nog hechter is geworden.

Wees elke dag dankbaar voor 3 dingen

Neem hier een vast moment voor. Bijvoorbeeld in de avond aan het einde van een drukke dag. Het kunnen grote en kleine dingen zijn. Noteer deze dingen in je dagboek/schrift/agenda of download de happy feed app. Elke avond voordat ik ga slapen schrijf ik 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Het kan het zonnetje zijn dat schijnt maar ook een mooie ontwikkeling van mijn bedrijf of een kus van mijn kids. Het besef dat ik elke dag weer 3 dingen mag opschrijven omdat ik de dag heb gekregen is al veel om dankbaar voor te zijn.

Vandaag ben ik jarig en ben ik heel dankbaar dat ik gezond ben, dat ik een mooi gezin heb en lieve familie en dat ik mensen mag coachen naar een beter leven!

Waar ben jij dankbaar voor? Laat het mij weten in de comment!