Doe de Wonder Woman pose

Sta rechtop! Recht je rug! Borst naar voren, schouders naar achteren! Een van deze opmerkingen heb jij vast wel eens te horen  gekregen over je houding. Waar komt dit toch vandaan en wist jij dat dit eigenlijk wel de beste tip is die iemand je kan geven!

Misschien denk jij dan hoezo?!? Nou denk even met mij mee, als Ronaldo (voetballer) scoort dan gaat hij rechtop staan met zijn handen in de lucht en maakt hij zich zo groot mogelijk. Hij viert een bijzondere prestatie. Wat doe jij als jij een bijzondere prestatie hebt neergezet? Juich jij dan? Doe jij jouw handen in de lucht? Gooi jij er een kreet uit?

Een betere vraag is eigenlijk wat doe jij voordat jij een belangrijke prestatie neer moet zetten? Ga jij dan ook recht op staan met je handen in de lucht of in je zij? Nu denk je misschien hoezo zou ik dat in hemelsnaam doen? Je lichaamshouding geeft namelijk een belangrijk signaal af aan je brein.

Als jij met je benen over elkaar gaat zitten en jij je bovenlichaam heel klein maakt, door naar voren te buigen en je armen naar of over elkaar doet en jij op je telefoon kijkt dan neem jij een machteloze houding aan. Op dat moment geef jij je brein een seintje dat jij zwak bent, dus je brein zorgt ervoor dat jij je ook zo gaat gedragen. Uit meerder onderzoeken is gebleken dat als jij in deze houding zit voordat jij een belangrijk gesprek in gaat, jij minder presteert.

Wanneer jij nou voorafgaand aan een gesprek 2 minuten met een rechte rug, schouders naar achteren en je armen in de lucht of in je zij gaat staan, dan zet jij jezelf in een kracht houding. Dit wordt ook wel de Wonder Woman of de Super Man pose genoemd. Hierdoor activeer jij de kracht in jezelf en geef jij je brein een seintje dat jij krachtig bent en jij raadt het waarschijnlijk al, hierdoor kom jij dus ook krachtiger over. Je lichaamshouding geeft namelijk een seintje aan je brein, je brein geeft vervolgens weer een seintje aan je gedrag en je gedrag zorgt ervoor dat jij je doelen behaalt.

De volgende keer, wanneer jij iets gedaan wilt krijgen of jij wilt die baan waar jij voor op gesprek gaat, doe de Wonder Woman of de Super Man pose!! Ik begrijp natuurlijk ook dat jij niet bij de receptie als Wonder Woman of Super Man aan wilt komen, hoewel jij maakt wel indruk ūüėú. Zorg er voor dat jij voordat jij van huis gaat of als jij in de lift staat even flink rechtop gaan staan of even snel een bezoek brengt aan een toilet waar jij zonder schaamte even de Wonder Woman of de Super Man pose doet.

Bron/meer weten: Amy Cuddy, Presence